Accessibility & inclusiviteit

 

Je wil jouw website of app voor alle gebruikers digitaal toegankelijk maken. Of je bent bezig met het ontwikkelen van een nieuw product waarbij inclusiviteit een van de speerpunten is.

Of het nou gaat om het vergroten van toegankelijkheid of inclusiviteit: onze UX experts kunnen helpen bij het creëren van toegankelijke en inclusieve digitale producten, diensten en merken. 

 

De accessibility (WCAG) quick scan

Je wilt graag je website of app digitaal toegankelijk maken volgens de opgestelde WCAG richtlijnen. Maar hoe zorg je daarvoor? Krijg snel inzicht in hoe (on)toegankelijk jouw digitale product is. Laat je website of app door UX experts onderzoeken met een accessibility quick scan. 

Wat houdt de quick scan in?

  • In de quick scan wordt een selectie van pagina’s onder de loep genomen. Deze selectie wordt vooraf in overleg bepaald.
  • De pagina’s worden getoetst aan de hand van de WCAG 2.1, level AA. Dit houdt in dat er 50 verschillende succes criteria getoetst en beoordeeld worden.
  • Voor elk van deze criteria wordt een algehele score gegeven, een uitleg van de toetsing en het belang van het criteria. 
  • Op basis van de uitkomsten geven we uiteraard advies over hoe de website verbeterd kan worden.
ux researcher bezig met uitvoeren quick scan


Wat is de WCAG?
WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Het is opgezet door het World Wide Web Consortium als onderdeel van hun Web  Accessibility Initiative. Simpel gezegd is het een set vereisten die ervoor zorgt dat je digitale product voor iedereen toegankelijk is. Bijvoorbeeld  ook voor gebruikers met een leer-of cognitieve functiebeperking, slechtzienden en gebruikers met andere functiebeperkingen. 


 Wat is de WCAG?
 WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Simpel gezegd is het een set vereisten die ervoor zorgt dat je digitale product voor iedereen toegankelijk is. Bijvoorbeeld ook voor gebruikers met een leer-of cognitieve functiebeperking, slechtzienden en gebruikers met andere   functiebeperkingen. Meer over de WCAG lees je in deze blog. 


Inclusief onderzoek

Naast onze accessibility quick scan kun je ons ook inzetten voor andere vormen van inclusief onderzoek. Door zowel in te zetten op een inclusieve werving als op een passende onderzoeksopzet, helpen we digitale diensten toegankelijk en inclusief te maken. 

Onze UX experts hebben ervaring met het testen met verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan: mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen die minder taal- of digivaardig zijn, jonge kinderen en senioren. Hiermee zorgen we ervoor dat het product aansluit bij de wensen en behoefte van de doelgroep en dat zij met het product overweg kunnen.
 

Of lees meer over onze succesverhalen: 

case_cheaptickets_thumbnail

Hoe de conversie van CheapTickets een hoge vlucht nam

Hoe de conversie van CheapTickets een hoge vlucht nam

case_vanmoof_thumbnail_v2

De succesvolle lancering van de nieuwe VanMoof fietsen door UX research

De succesvolle lancering van de nieuwe VanMoof fietsen door UX research

Nadia - Managing director at Milkshake research

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Bekijk hier onze cases

_Milkshake_discriptor_light


Compliance

Cookies

Privacy

Vacatures

Whitepaper

Milkshake research
Fred. Roeskestraat 99
1073 EE Amsterdam
06 - 15 667 604
nadia@milkshake-research.nl

      

Copyright Milkshake Research  •  KVK 62541102  •  BTW NL854858787B01  •  Bank NL18ABNA0423537350

Copyright Milkshake Research  •  KVK 16546132123  •  BTW 123412451212  •  Bank NL12ABNA12351643