Identificeer verbeterpunten en creëer een optimale gebruikerservaring met user testing

 

 

Identificeer verbeter-punten en creëer een optimale gebruikers-ervaring met user testing

 

Gebruikerservaring als sleutel tot succes

Het succes van een website, applicatie of online tool wordt bepaald door de gebruikservaring. Door het uitvoeren van een usability test kom je erachter hoe gebruiksvriendelijk jouw app, website of platform is. Hierdoor krijg je inzicht in de klantreis van jouw doelgroep, waar er eventueel dingen misgaan én waarom dat zo is. 

Hoe eerder je test, hoe eerder je weet wat jouw doelgroep nodig heeft. Als je er later pas achter komt dat iets niet goed werkt of er bepaalde dingen missen, kost het vaak meer tijd (en dus geld) om het aan te passen. 

Het is slim om tijdens de ontwikkeling van een nieuw idee of bestaand product of dienst regelmatig te blijven testen. 

Op basis van de inzichten kun je vervolgens gericht optimaliseren. Zo kun je je dienst of product nog beter laten aansluiten bij de wensen en behoeftes van je doelgroep.  

469A6021

Low effort, high impact


Wat levert het op?

De usability test is een wetenschappelijk onderbouwde methode. Deze manier van valideren is gebruikelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van digitale diensten en producten. 

Tijdens de testdag doorlopen respondenten aan de hand van concrete opdrachten uit een scenario de online omgeving. Dat kan een bestaande online omgeving zijn of een prototype. Terwijl ze dit doen worden de deelnemers geobserveerd, worden aannames gevalideerd en eventuele knelpunten zichtbaar gemaakt. Meekijken is altijd mogelijk, zowel fysiek in de meekijkruimte als op afstand. 

Middels een usability test kun je zowel bestaande processen als nieuwe ideeën toetsen. Afhankelijk van de vraag passen we verschillende methodes toe. Zo testen we gemodereerd (met een onderzoeker) of ongemodereerd (via een tool), on site (in ons UX lab) of remote (via een beveiligde verbinding). 

Daarmee is een usability test is een efficiënte, doeltreffende methode om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en conversie te verhogen. 


Wij evalueren touchpoints zoals de onboarding processen en checkouts van jouw product. Touchpoints definiëren we als elke interactie tussen jou en de gebruiker.

 

Helemaal ontzorgd

Naast het uitvoeren van de usability test in ons lab, faciliteren we ook de rest van het proces. Denk hierbij aan: het analyseren van al bestaande data, organiseren van een gezamenlijke kick-off workshop, opstellen van de scneario's en testscripts, werven van respondenten, maken van de analyse en rapportage. Ook kunnen we helpen bij het ontwikkelen van een prototype. 

Aan het einde van de testdag krijg je van ons een rapportage met heldere inzichten en concrete adviezen. Hierdoor kan iedereen, van designer tot copywriter, direct met de aanbevelingen aan de slag!

We begrijpen mensen en snappen digitaal. Van exploratie tot optimalisatie; in iedere fase helpen we jou de juiste keuzes maken op basis van gebruikersinzichten.

Dat kan op projectbasis maar ook op basis van lange termijn samenwerking.

Zo bouwen we samen aan innovatieve, succesvolle producten en diensten. 

Nadia - Managing director at Milkshake research

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Bekijk hier onze cases

_Milkshake_discriptor_light


Compliance

Cookies

Privacy

Vacatures

Whitepaper

Milkshake research
Fred. Roeskestraat 99
1073 EE Amsterdam
06 - 15 667 604
nadia@milkshake-research.nl

      

Copyright Milkshake Research  •  KVK 62541102  •  BTW NL854858787B01  •  Bank NL18ABNA0423537350

Copyright Milkshake Research  •  KVK 16546132123  •  BTW 123412451212  •  Bank NL12ABNA12351643