Eyetracker

Data Analytics

Uitleg

Uitleg

Wanneer we een usability test uitvoeren, gebruiken we vaak eyetracking. Met eye tracking kun je de oogbewegingen van je gebruiker volgen wanneer hij of zij je website bekijkt.  Zo kun je precies zien welke onderdelen de aandacht trekken.

Aan het begin van het onderzoek kalibreren we de ogen. Zo kunnen we met sensoren precies volgen hoe de pupillen van een gebruiker zich verhouden tot het beeldscherm. Lezen ze de informatie op je pagina aandachtig of slaan ze belangrijke elementen over?

Data Analytics is een belangrijke bron van informatie voor bedrijven die online activiteiten uitvoeren en wordt ingezet bij live omgevingen. Data Analytics geven inzicht in je bezoekersprofiel en -gedrag. Dit wordt niet alleen verzameld met webstatistieken, maar ook met online feedback tools zoals heatmaps, recordings en formulieranalyse.

Je krijgt inzicht in onder andere de knelpunten en conversie funnels van je site. Data geeft je inzicht in welke knelpunten er zijn, maar niet waarom het een knelpunt is. Op basis van deze inzichten kun je verder onderzoek toespitsen om erachter te komen waarom het een knelpunt is en hoe dit kan worden geoptimaliseerd. Bijvoorbeeld door middel van het inzetten van polls met online feedback tools en A/B testing.

Milkshake Research heeft ervaring met de meest gangbare data analyse tools.

Wat levert het op?

Wat levert het op?

Met behulp van deze technieken kunnen we beoordelen hoe zichtbaar een pagina is en welke onderdelen dominant zijn. Deze inzichten ontvang je in een rapportage met bijbehorende heatmaps. Kijk door het oog van je klant en optimaliseer je website!

Naast het maken van rapportages, detecteren we indien van toepassing ook meetkansen voor je analytics account. Krijg inzicht in knelpunten van je site en gebruik dit als basis voor verder onderzoek.

Bekijk onze cases

case_BB_thumbnail_02

Binnenlands bestuur

Waarom je wil testen tijdens de ontwerpfase

case_malmberg_thumbnail_04

Malmberg

Hoe verbeter je een lesmethode?

De eerste indruk heb je.
Wil je meer weten?
Nadia helpt je verder.

_Milkshake_discriptor_light

Milkshake research
Fred. Roeskestraat 99
1073 EE Amsterdam
06 - 15 667 604
nadia@milkshake-research.nl

Milkshake research
Fred. Roeskestraat 99
1073 EE Amsterdam
06 - 15 667 604
nadia@milkshake-research.nl

      

Copyright Milkshake Research | KVK 62541102 | BTW NL854858787B01 | Bank NL18ABNA0423537350

Copyright Milkshake Research  •  KVK 16546132123  •  BTW 123412451212  •  Bank NL12ABNA12351643