Whitepaper: waarom UX research in digitale innovatie onmisbaar is

DOWNLOAD

5 redenen waarom je altijd naar je gebruiker moet luisteren

Ieder nieuw product of service wil het leven van de gebruiker gemakkelijker en een beetje mooier maken. In een behoefte voorzien. En zo een groot succes worden. Maar hoe weet je waar je gebruikers echt mee geholpen zijn? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: vraag het. Geen ongefundeerde aannames of luisteren naar je onderbuikgevoel. maar de gebruiker écht leren kennen door gebruikerservaring te onderzoeken.

Veel bedrijven hebben user centered innovatie omarmd. Niet zo gek, want door de gebruiker te betrekken bij het ontwikkelingsproces, is de kans op succes groter. Toch wordt er stiekem nog vaak vóór de gebruiker gedacht, in plaats van naar hem te luisteren. Dan voelt het misschien wel alsof de gebruiker centraal staat, maar is dat eigenlijk niet zo. User centered innovatie zonder UX research is namelijk niet user centered.  

Het fijne is: UX research levert je ook echt iets op. Met goede inzichten maak je je product relevanter, je klant meer tevreden en gaat de merkervaring omhoog. Dat betaalt zich uit. McKinsey volgde vijf jaar lang 300 beursgenoteerde bedrijven uit verschillende landen en industrieën. De conclusie: UX research en user centered design is een belangrijke driver voor financieel succes.

Lees de whitepaper en kom erachter hoe je met UX research:

  • Je doelgroep bereikt en vasthoudt
  • Tijd en geld bespaart
  • Je merk ijzersterk neerzet

Download Whitepaper

Bedankt voor je aanvraag! Je ontvangt een mail met download-link.
Oops! Something went wrong while submitting the form. Please try again.