Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Bij Milkshake Research moeten we ons, net als ieder ander bedrijf, aan de privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) houden. De AVG, ook wel bekend als GDPR, kan vrij complex zijn maar komt hierop neer: doe je iets met data van personen, dan moet je daar netjes en volgens de regels mee omgaan. We zijn niks zonder onze respondenten en werken dus maar al te graag volgens de regels om hen te beschermen. Wil jij op een eerlijke manier jouw onderzoek laten uitvoeren? Neem dan contact op.

People groot

Zo bescherm je respondenten bij opnames

Tijdens onze onderzoeken nemen we video-, audio- en/of een schermopnames op als bewijs en om later te analyseren. Ook streamen we geregeld live opnames naar een meekijkruimte voor stakeholders om de klantreis of klantervaring beter te begrijpen. Bijvoorbeeld bij usability tests. Beeldmateriaal is een bijzonder persoonsgegeven omdat je daar mogelijk kenmerken met betrekking tot iemands gezondheid, etniciteit of religieuze achtergrond van af kunt leiden. Voordat we onderzoeksdata naar klanten sturen, filteren we eerst persoonskenmerken eruit. Zo voorkomen we dat klanten de onderzoeksdata kunnen herleiden naar een bepaalde deelnemer. 

27 – Thumb@4x

Anonimiseren van persoonsgegevens

Zodra een onderzoek afgerond is, anonimiseren we alle persoonsgegevens. Rapporten en geaggregeerde onderzoeksdata bewaren we op een beveiligd cloudplatform, wat aan alle security standaarden voldoet. We checken maandelijks welke data wel of niet verwijderd moet worden. Zoals bijvoorbeeld toestemmingsformulieren, die deelnemers bij uitstek moeten invullen. Deze gebruiken we om te herleiden welke respondenten aan welk onderzoek hebben deelgenomen. Ook toestemmingsformulieren bewaren we maximaal een jaar.

Toestemmingsverklaring

In deze toestemmingsformulieren vragen we expliciet toestemming van deelnemers. Zoals je hierboven kunt lezen, beloven wij in de toestemmingsverklaring data alleen te gebruiken voor onderzoeks- en trainingsdoeleinden (punt 1). Ook beloven we de data niet te publiceren (punt 2). En we beloven alle persoonlijke gegevens te anonimiseren (punt 3). Daarmee waarborgen we de anonimiteit en privacy van deelnemers. En houden we ons aan de AVG.

Lees hier onze tips over hoe jij persoonsgegevens kan verwerken met de AVG.

blog_persoonsgegevens_01

Bewaken is onze middle name

Het is voor ons als onderzoeksbureau een prioriteit om de persoonsgegevens en klantendata te bewaken. Benieuwd naar hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Vul het formulier hieronder in of bel Nadia op 06 - 15 667 604. Onze onderzoekers denken graag met je mee.

Nadia - Managing director at Milkshake research

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Meer weten?
Nadia helpt je verder.

Bekijk hier onze cases

_Milkshake_discriptor_light


Compliance

Cookies

Privacy

Vacatures

Whitepaper

Milkshake research
Fred. Roeskestraat 99
1073 EE Amsterdam
06 - 15 667 604
nadia@milkshake-research.nl

      

Copyright Milkshake Research  •  KVK 62541102  •  BTW NL854858787B01  •  Bank NL18ABNA0423537350

Copyright Milkshake Research  •  KVK 16546132123  •  BTW 123412451212  •  Bank NL12ABNA12351643